Istoria cafelei
Cafea Uganda „Rasarit de Soare”

Uganda a fost întotdeauna renumită pentru cafeaua sa cultivată în partea de est a țării pe Muntele Elgon – cel mai vechi vulcan din Africa de Est. Fermele de cafea sunt poziționate pe versanții muntelui, boabele sunt culese manual, transportul lor fiind dificil din cauza terenului accidentat, iar măgarii cu picioare sigure rămân cel mai bun mod de a ajunge în siguranță de la plantație la fermă.

Cafeaua noastră importată sub formă de boabe verzi este una din cele mai apreciate soiuri Arabica din Uganda, fiind cultivată lângă Cascada Sipi din Regiunea Buisu aflată pe versantul vestic al Muntelui Elon la o altitudine de 1300 metrii, ceea ce îi conferă o aciditate scazută, denumită de localnici “Răsărit de Soare”. Am început de ieri să o prăjim, este foarte tare cu un conținut mare de cofeină, având un gust plăcut de ciocolată dulce și fructat de struguri.

Cafea Uganda Rasarit de Soare
Cafea Uganda Rasarit de Soare

Ca de obicei, respectăm regula casei: AZI primim comanda, MÂINE pleacă proaspăt prăjită spre dumneavoastră.Toți prietenii de pe Facebook pot avea reducere de 15% folosind Codul Promo: UGANDA.

De asemenea, am refacut stocurile la ceaiurile Acai & Mango, Pirații din Caraibe și am primit cafea KAYMAK Kiwi și cafea fără cofeină KAYMAK Zmeura.

Va așteptăm în magazinul nostru online: www.treasureceaicafea.ro precum și la Targul de Carte GAUDEAMUS – editia online ce se va desfasura toata luna Martie, unde suntem expozanti și pe langa cafeluțele noastre sperăm să vă încântăm și cu anumite carți un pic mai speciale.

Astăzi vă anunțăm lansarea a 3 volume ce reprezintă adevarate enciclopedii despre tot ce înseamnă fenomenul „cafea”.

Cafea Uganda Rasarit de Soare